Pokrovni usjevi

Održavajte umjerenu temperaturu tla

Pokrivanje tla povećava profit

Pokrovni usjevi imaju važnu ulogu u održavanju zdravlja tla u dobrom stanju. Oni održavaju tlo prekrivenim u razdobljima između 2 uroda i sprječavaju eroziju tla od vjetra i vode. Osim ovih učinaka u procesu sukcesije, raznolikost pokrovnih usjeva pomaže u sprječavanju klijanja korova i smanjuje njihov broj kako bi osvojile prostor od novčanih usjeva.

Biljke sintetiziraju i oslobađaju korijenske eksudate različitih komponenti (40-50% fotosintata poput šećera i kompleksa aminokiselina biljke potiskuju dolje i koriste za simbiotske odnose s mikrobima i biljkama u tlu).

Pokrovni usjevi dok su živi štite tlo od oštrih čimbenika okoliša, stvaraju vlažan okoliš uz kontinuiranu evapontranspiraciju. Nakon uginuća biljke stvaraju pokrovni malč na površini koji sprječava eroziju gornjeg sloja tla, sušu i održava temperaturu tla umjerenom. Ostatci korijena biljaka stvaraju više biološki porozne agregate koji pomažu infiltraciji vode. Zaostali korijenski kanali mogu se koristiti za sljedeće kulture za brži i lakši razvoj korijena.

Preporuča se koristiti što više pokrovnih usjeva kao dio dobre poljoprivredne prakse kako biste povećali raznolikost na vašim poljima što će dugoročno povećati organsku tvar, kapacitet zadržavanja vode, stopu infiltracije i spriječiti eroziju. Da bi se postigao dobar učinak, periode treba skratiti što je moguće kraće kako bi biologija tla i korijenje biljaka obavili svoj posao.